Foråret er over os, vi skal snart på tur, og rygsækken skal pakkes. Men har du nu husket alting? Det kan være lidt af en kunst at huske alt det nødvendige, og pakkelister kan være en stor hjælp. Til gengæld er der jo stor forskel på en pakkeliste til en sommerlejr, en weekendtur i telt om vinteren, eller et hike til Engsøen – så man kan sjældent bruge den samme liste hver gang.

Derfor har jeg fundet på et lille “huskekneb”, som jeg selv benytter mig af, når jeg skal på tur: Hvis man bare kan stave til STRAKS, så er det nemt at lave sin egen liste, der passer lige nøjagtig til den tur, man skal på!
 
Hvordan det? Jo – man skal bare tage bogstaverne eet ad gangen, og så tænke igennem, om man har husket det, der hører til hvert bogstav. Bogstaverne står nemlig for:
 
S (Spise)
T (Toilet-taske)
R (Regn)
A (Aktiviteter)
K (Kulde/Klæder))
S (Sove)

Spisetid: Har du husket at pakke alt, der har med spise og drikke at gøre? Husk selvfølgelig drikkedunk, madkar/tallerken, kop/krus, bestik og den slags – men tænk også på, om du har brug for udstyr til selve madlavningen, eller til gøre rent bagefter? Viskestykke, karklud, skuresvamp, opvaskesæbe? Og hvis I skal på hike og selv lave mad, så tænk på proviant, kogegrej (Trangia), brændsel (gas, sprit, m.m.), grillrist. Måske skal I ikke bruge det hele, men prøv at tænke “spisetid” helt igennem, når du skal planlægge din pakkeliste. Huskede I dåseåbneren?
 
Toilettasken: Her bør du tænke på sager som tandbørste, tandpasta, sæbe/håndsprit, vaskeklud, og medicin. Men måske skal I også selv huske toiletpapir (og en lille planteskovl til at grave huller med!) – og om sommeren måske også solcreme, myggeolie, flåt-tang, og dén slags. Prøv at forestille dig, hvad du kunne få brug for. Plaster? Førstehjælpssager? Alt sammen noget, der hører til i toilettaske-kategorien.
 
Regn: Er du forberedt, hvis det begynder at regne – eller du er blevet våd? Regntøj, regnslag til rygsækken, tørt skiftetøj i plasticpose – måske gummistøvler – tørre sokker (flere par)?
 
Aktiviteter: Hvad skal I lave? Uniform med “lommerne i orden”, kniv, kompas,  – det plejer man at skulle bruge – men hvis I skal på telt-hike, så husk også på teltet, og alt hvad der hører til. Skal I måske bruge reb til besnøringer? Kort over området? Sav? Økse? Hele Patruljekassen, måske? Hvis I skal lave aktiviteter om natten, så husk lomme- eller pandelygte. Skal I have lommepenge med? Hvad med badetøj og håndklæde? Det er en god idé at tænke på alle de mulige aktiviteter, og hvilket udstyr, de kræver.
 
Kulde og Klæder: Kan du klare kulden? Hvis det er vinter, så tænk på varmt overtøj, hue, handsker, uldundertøj o.s.v. Har du skiftetøj med? Skal der en ekstra sweater eller fleecetrøje med i rygsækken? Selv om sommeren bliver det koldt – specielt når det blæser. Forestil dig, at det bliver rigtig koldt – og forbered dig på det.
 
Sovetid: Har du husket alt, når du skal sove? Sovepose, liggeunderlag, hovedpude, lagenpose, nattøj, yndlings-sovedyr og den slags skal overvejes – men måske også en lille lommelygte var værd at huske på? 
 
 
Prøv at gøre det til en vane at tænke på ordet “STRAKS”, når du skal pakke – det øger chancen for, at du kommer afsted med alt hvad du behøver!