Kære Spejder og Spejderforældre.

Nu nærmer julen sig, og lederne i Kaløvig vil gerne takke jer for et godt og begivenhedsrigt 2019, som startede med nytårsparade og Harry Potter natløb i januar og sluttede med juleafslutning og julelejr i december. Der måtte i år hele 3 juletræer til, og der skulle 18,5 mandel til for at få mandelgaven på julelejr!

2019 er også året, hvor vi for første gang er blevet over 100 spejdere i gruppen, hvilket har været et af de mål, som lederne har haft i nogle år. Vi glæder os over den store opbakning og vil også fremadrettet gøre vores bedste for at sjove og spændende aktiviteter/oplevelser går hånd i hånd med læring, og muligheden for at stå på egne ben og tage ansvar for sig selv og andre.

2019 blev også året, hvor gruppeleder Jan Konrad gav stafetten videre til Mikkel, der nu både tager gruppeledertjansen og tjansen som juniorleder. Vi takker Jan for mange gode år og for at efterlade Kaløvig gruppe i væsentlig bedre stand end han modtog den.

Vi kommer i 2020 ikke til at slippe speederen, tværtimod måske skifter vi faktisk et gear op!

I 2020 kommer vi blandt andet til at arbejde med: Spejderhytte 2.0, Familieklub DanmarkVores natur (hvis det går igennem), og vi skal til Kandersteg i Schweiz. Her har vi for første gang bestilt en hel bus bare til os! og meget mere.

Vi vil allerede nu gerne bede jer om at sætte kryds i kalenderen onsdag den 26/2, hvor vi holder generalforsamling, og hvor vi gerne vil fortælle om de nye tiltag. Vi får travlt i 2020 og det bliver fedt! Vi kunne godt tænke os at udvide lederkredsen, så hvis du godt kunne tænke dig at få nogle fede oplevelser med børn og andre voksne, så tag fat i Mikkel og hør nærmere. Man behøver ikke at være “gammel spejder” for at gøre en forskel i gruppen.

Familiespejderne
2019 blev året hvor familiespejderne for alvor kom fra land. Ugentlige møder og to ledere har gjort en kæmpe forskel og familiespejderne og deres forældre fylder efterhånden godt på spejdergrunden onsdag eftermiddag! Dejligt! I foråret vil familiespejderne hver 3. uge spise sammen efter endt møde (for de, der har lyst), som en del af hele Danmark.

Bæverne
Bæverne har i efteråret taget Dyre-mærket. Hele efterårets program har handlet om dyr. Vi har været på besøg i Plantorama, hvor vi skulle gætte en lort (altså dyrene lorte…)! Vi så masser af nuttede dyr. Vi har været på jagt efter orme, biller, larver og myrer omkring Lykkegården, lavet drager, sprættet fisk op (og spist dem) og leget med kaniner OG så har vi sunget en del sange om dyr! Derudover har vi selvfølgelig leget med hinanden og haft det rigtig sjovt med hinanden. Efter jul skal vi arbejde med musik og farver!

Ulvene
Ulvene har i efteråret mærket historiens vingesus – og har blandt andet hørt om spejderbevægelsen i “gamle dage”. Samtidig er en hel masse nye Ulve blevet optaget i ulvebanden – der er blevet uddelt knivbeviser til den store guldmedalje – og en lille flok seje Ulve gennemførte den årlige MacGuffin-ekspedition til Egå Engsø, hvor vi fik overnattet i shelter og selv bar vores oppakning hele vejen ud og hjem igen. Vi sluttede af med navneceremoni og fandt vores Jungletotem-dyr.

I foråret skal Ulvene på nye eventyr – hvor Ulvebanderne kan regne med ekstra hjælp til finpudsning af deres spejder-skills fra medlemmerne af trop-patruljen “De Rene Ænder”, der vandt Danmarksmesterskaberne i Spejder i 2018 for juniorer på Moselund! Så mon ikke, det bliver hyl i 2020? Det tror vi nok!

Junior/trop
Juniorspejderne har sammen med trop spejderne forberedt sig på at klar hvis zombierne skulle komme.Hele 35 spejdere færdiguddannede sig som civile Zombie-indsatsledere af klasse III. De har besøgt brandstationer, kirkegårde, øde områder med zombier og meget mere. De har opnået gode færdigheder, og kan blandt andet skaffe ly, varme – og mad! De kan finde vej og løse mysterier, og de kan holde sammen og tage ansvar.

Vi har haft en artikel i kfumspejderhyhedsbrevet, så den lange version fås på:

https://spejdernet.dk/nyhed/inspiration-kaloevig-spejdere-klar-til-zombie-apokalypse/

Til foråret stævner juniorerne ud med det gode skib Hispaniola og sætter kurs mod skatteøen. Det kan I godt glæde jer til, og I må rigtigt gerne tage en ven eller to med, da vi får brug for alle mand!

Tropspejderne kommer til at tage to mærker: Det kommer til at handle om at turde, og så kommer det til handle om spejdere i verdenen, samtidigt med at foråret bliver fyldt med udfordringer såsom DM i spejder og tur til Kandersteg.

Vi kan løfte sløret for at vi får besøg fra Afrika, skal besøge fortiden, og lærer at holde godt fast. 2020 bliver også året hvor tropspejderne i endnu højere grad kommer til at stå på egne ben.

Glæd jer!

Senior
Seniorspejderne har haft et rimeligt vildt år, hvor der både har været på jamboree i USA med 40.000 andre spejdere og de har været Roland 2 kursus, så de nu er super skarpe på at planlægge og arrangere deres egne møder.

Lederne har “sluppet” grebet i dem, og de planlægger selv deres møder nu. De hygger rigtigt meget, men de får også noget fra hånden. Blandt andet havde de lavet et fedt natløb for junior og tropspejderne på juleturen!

Vi ønsker jer en glædelig jul og et rigtig godt nytår!

Med mange julespejderhilsner
Lederne i Kaløvig